Поставеният под №2 в Щутгарт българин отстъпи пред поляка Йежи Янович с 6:7 (4), 3:6 и така напусна безславно надпреварата от категорията ATP 250.

Първият сет в срещата беше изключително оспорван. Двамата тенисисти заложиха на силни сервиси и рядко грешаха. В крайна сметка пробиви нямаше и се стигна до тайбрек. В него Гришо допусна мини пробив в четвъртия гейм. В седмия той го върна, а впоследствие изравни за 4:4. Янович отново проби за 5:4, а до края на тайбрека Григор не успя да противодейства и загуби частта.  

Втората част се разви подoбно на първата. Димитров и Янович рядко грешаха и печелеха без особени затруднения сервис геймовете си. Българинът стигна за първи път в мача до точки за пробив едва в седмия гейм. След двойна грешка на Янович се стигна до 15:40, но полякът се спаси с мощни сервиси. Веднага след това Григор имаше и трета възможност, но отново не успя.

В следващия гейм Янович на свой ред стигна до точки за пробив и реализира първата след аут на съперника. При 5:3 Янович сервира за мача и го направи на нула.

Гришо: Играя страхотно, на прав път съм (видео)