Това стана ясно секунди преди началото на жребия за Лига Европа, когато УЕФА извади "червените" и вкара на тяхно място "Дунав" Русе. Така русенци ще играят с отбора на Димитър Димитров-Херо - казахстанския "Иртиш".

"Червените" изненадващо се появиха сред отборите в надпреварата в петък следобед с уточнението, че участието на клуба ще бъде потвърдено след юридическа процедура.

По-късно Спортния арбитраж в Лозана излезе с решение, че ЦСКА е легитимен участник в Лига Европа заради издадения от БФС лиценз.

В края на май от УЕФА отсякоха, че "червените" няма как да бъдат допуснати до евротурнирите през следващите два сезона, тъй като са регистрирани като нов клуб. Именно това становище, дошло след запитване от футболния ни съюз, провокира клуба да обжалва пред КАС.

Ръководството на ЦСКА обяви, че ще си търси правата.

"Армейци, днес буквално минути преди началото на жребия УЕФА без никакво предизвестие извади ЦСКА от участие в Лига Европа. Клубът ще предприеме всички възможни мерки за защита на своите права и извоюваното на терена право на участие", се казва в публикуваната официална позиция на "червените".