Най-добрият български тенисист заяви, че е разочарован от загубата, но е и щастлив, че преди най-големия турнир на трева - "Уимбълдън" е успял да запише няколко добри победи. 

"Сега трябва да се концентрирам, защото имам само една седмица да надградя нещо в играта си“, заяви Григор Димитров в интервю за "Меридиан мач".

Според него Лопес, който впоследствие спечели и титлата в Куинс, го е победил с по-добра игра.

„Фелисиано наистина сервираше добре. Просто имаше моменти, в които нямаше изобщо какво да направя срещу началния му удар. Освен това направи и немалко добри ретура. Като цяло той е много опасен, когато играе на трева. От другата страна аз направих няколко недопустими грешки и всичко това доведе до загубата“, обясни Димитров.

Той изрази увереност, че на „Уимбълдън“ ще се завърне по-силен и ще успее да покаже най-добрата си игра.

„Тази седмица като цяло беше добра за мен. Надявам се това да се пренесе и на „Уимбълдън“. Това е един от любимите ми турнири през годината, така че там искам да бъда много по-опасен и смятам да го направя. Не знам дали съм фаворит, но ми се иска да бъда такъв“, отсече Гришо.

Той разкри, че все още няма ясна програма след третия за годината турнир от Големия шлем, като единствените турнири, в които със сигурност ще участва, са Мастърсите в Торонто и Синсинати.