1
Константин Папазов обяви официално завръщането си в баскетбола като старши треньор след 2-годишна пауза.

Тити ще води мъжкия отбор на "Левски", на който ще продължи да бъде и президент.

"Единствената причина е, че това иска сърцето и душата ми. Искам да правя това, което ми доставя удоволствие. Преди две години се отказах от треньорството, но тогава това решение беше на разума, защото имаше много причини и странични фактори. Първата година беше прекрасна. Изкарах доста време в Истанбул, бях в Атланта. Бях близо до баскетбола. Втората година, обаче, беше много тежка. Смятам, че ще завръщам много по-силен психически", заяви Папазов.

Той обясни, че ситуацията в БК Левски е стабилизирана финансово, макар че бюджетът на клуба ще бъде около 4 пъти по-малък от този на женския баскетболен "Берое Стара Загора".

"Не искам мегаломански истории. Разбрах, че победата и личната амбиция не са най-важното. Дори сега ще мога да докажа пред неверниците, че мога да работя и без много пари. На 1 юли 2014 година Левски беше на прага на участие в квалификациите на Евролигата. Съдбата ми отне това, но вярвам, че в бъдеще ще ми го върне. Най-важното е, че Левски оцеля. Нашият бюджет за следващия сезон пак ще бъде най-малкия в мъжката лига. Имам думата на човек, който е близък до клуба, че ще помага. Водим разговори и с една телекомуникационна компания. Започваме постепенно и се надяваме с много работа да постигнем и успехи", каза Папазов.

Той вече е договорил привличането на Деян Карамфилов, а цел номер 1 в лятната селекция е Крис Минков от Лукойл Академик.

"С Крис водим разговори. Той иска да играе в Левски, но момчето има морал и ще изчака и позицията на Лукойл. Искам и Димитър Маринчевски, но той ни отказа. Водим преговори и с един играч с голям потенциал в младежки възраст, още няма 18 години. Искам да вземем и един чужденец поне до Нова година на позицията център, защото на този пост няма добри български играчи. Със сигурност предизвикателството ще бъде голямо", каза още Тити Папазов.

На този етап в екипа на специалиста влизат миналогодишният старши треньор Мануел Марков, който обаче има възможност да заработи в чужбина, както и Димитър Ангелов.

"Митко Ангелов има страхотен треньорски потенциал. В щаба ще има и още един човек, но не искам да разкривам името му, докато не приключи взаимоотношенията си с настоящия си клуб. Вярвам, че ще работим добре заедно", допълни Папазов.  Сподели

ЛАЙФ Как е изглеждала модната фотография в ГДР
В бившата ГДР модното списание "Sybille. Списание за мода и култура" предлага едно от малкото пространства за неограничена креативност.
Топ 8 сватбени тенденции на 2018 г. Здравословната храна помага при психичен проблем