Мачът тръгна по най-лошия възможен начин за отбора от Пловдив, като в 11-ата минута ужасна грешка на вратаря Иван Чворович след центриране от корнер позволи на домакините да поведат. Тал Кхила вкара в празната врата.

Заредиха се опасности пред сръбския вратар, но той се реваншира, спасявайки положения за 2:0. В средата на първото полувреме "Ботев" се отърси от шока и заигра добър футбол, а в края изпусна страхотна ситуация. Тодор Неделев не успя сам срещу стража на домакините, пращайки топката в аут.

Второто полувреме пак бе с преимущество на "Бейтар", но опасните контраатаки на "Ботев" вещаеха гол. В 62-рата минута Тони Тасев изпусна златен шанс, но само 80 секунди по-късно Серкан Юсеин донесе безценния гол на чужд терен. Той довкара топката в празната врата след удар на Крум Стоянов, отразен от вратаря Борис Клайман.

Зрелището продължи и двата отбора потърсиха втори гол, но топката не искаше да влезе в нито една от вратите. Дори появата на 38-годишния ас на домакините Юси Бенаюн не помогна.

"Ботев" чака реванш в Бургас след седмица, уповавайки се на страхотна статистика там. Откакто приема отбори в евротурнирите край морето (2013-а), тимът от Пловдив няма загуба и е с пет победи и едно реми на този стадион.