"Ти си хомо, обратен", изстреля в един момент Мейуедър, на което ирландецът отвърна с нещо неразбираемо и не произнесено пред микрофоните.

Американецът по-късно гневно обясни, че е обиден расистки. "Плати си данъците, черно момче", казал Макгрегър, твърдят медиите в САЩ. Флойд има проблеми с данъчните в последните седмици, но нищо чудно и това да е част от рекламен трик вниманието да се фокусира изцяло върху двамата участници в това, което би следвало да се превърне в боксовото събитие на века.

Шоуто на Мейуедър и Макгрегър продължава да обикаля света, а между тях се разиграва нещо като постановка с постоянни обиди, замеряне с националното знаме на Ирландия и с пачки пари.

През тази седмица боксьорът и звездата в бойните спортове бяха в Торонто, Ню Йорк и Лондон, където скандализираха с медийните си изяви. Боят между двамата е на 26 август в Лас Вегас и се смята, че ще донесе общи приходи от близо милиард долара, като Мейуедър и Макгрегър ще получат по 110 милиона като хонорари.

Останалото са луди пари от спонсори и тв права. Само абонаментът за гледане на мача по платен канал в САЩ ще струва 100 долара - ексклузивно и само за този бой.

Очаква се над 4,5 милиона домакинства да си платят и това да стане най-големият мач в историята като финансови параметри.