1
Италианският "Фиорентина" ще купи 18-годишния Петко Христов, футболист на "Славия" и юношеския национален отбор до 19 години.
 

Сделката ще стане следващата седмица, след като днес и утре младият талант от България ще мине медицински прегледи във Флоренция.

Христов игра за юношеските ни национали на Европейското първенство в Грузия този месец и след него в клуба му се получиха три оферти от Италия за момчето.

"Фиорентина" е бил най-настоятелен, като предложението е изключително изгодно финансово за "белите" - около 400 000 евро трансферна сума плюс бонуси за участия и постижения при развитието на Христов в следващите сезони.

Обмисля се вариант защитникът да остане да играе в "Славия" и през този сезон, като е собственост на италианския клуб. Знае се, че едното от двете предложения, пред които е предпочетен "Фиорентина", е дошло от "Торино".

През това лято "белите" могат да осъществят още един сериозен трансфер.

Нападателят на юношеския тим до 19 г. Калоян Кръстев също направи отлично впечатление на първенството в Грузия и интерес към него има от английски отбори.  Сподели

ЛАЙФ Как е изглеждала модната фотография в ГДР
В бившата ГДР модното списание "Sybille. Списание за мода и култура" предлага едно от малкото пространства за неограничена креативност.
Топ 8 сватбени тенденции на 2018 г. Здравословната храна помага при психичен проблем