50-годишният Пенев поема първата си работа извън България, след като води у нас ЦСКА (два пъти), "Литекс" и "Ботев", както и националния отбор.

Някогашната деветка игра шест сезона във "Валенсия" от 1988-а до 1995-а и вкара 101 гола в 226 мача. В тези години Любо се превърна в култов герой за феновете на отбора.

"Върнах се у дома", бяха първите думи на Пенев пред сайта на "Валенсия", а вестниците в града го посрещнаха със заглавия като "Суперлюбо", придружени с много удивителни.

"Винаги съм бил амбициозен човек, и като играч, и като треньор - каза Пенев. - Ще се постарая отново да наложа моята философия, а тя е - здрава работа от първия момент. Искам клубът да разчита на "Местая Валенсия" за обиграването на младите си играчи, да поглежда към моя отбор и да чака оттам футболисти за първия състав.".

В щаба на треньора този път няма да има нито един българин. Обичайният му помощник Ради Здравков сега работи в "Лудогорец", а асистент в Испания ще му е Давид Родригес, когото привлече и в националния отбор при престоя си начело на България.

Пенев е шампион на страната като наставник на "Литекс", а с ЦСКА завърши втори.