Испанските медии твърдят усилено, че френският ПСЖ е готов да плати удивителните 222 млн. евро за крилото на „Барселона” Неймар. Точно толкова е клаузата за откупуване на бразилеца.

По информация на „Марка” от Париж са готови да предложат на Неймар заплата от 30 млн. евро, с което той да стане освен най-скъпия и най-скъпоплатения футболист в света.

Офертата би станала факт разбира се единствено, ако Неймар сам се съгласи да напусне „Барселона” и „Камп Ноу”, където вече прекара четири успешни години, в които спечели трофите от Шампионската лига, Суперкупата на Европа, световното клубно първенство, по два пъти от Примера Дивисион и Купата на краля и веднъж Суперкупата на Испания.

Още в понеделник испанският „Спорт” съобщи, че Неймар се чувства некомфортно с ролята си в тима на каталунците. Според изданието бразилецът вече не иска да бъде в сянката на Лионел Меси, а да бъде звездата и основният лидер на отбора, което поне в „Барселона” изглежда невъзможно.

„Манчестър Сити” и „Манчестър Юнайтед” са двата други клуба, които проявяват интерес към 25-годишния нападател, но те изглежда вече са се отказали заради космическата клауза за откупуване, която „Барселона” е поставила на играча. Припомняме, че миналото лято Неймар влезе в открити преговори за трансфер именно с ПСЖ, но в крайна сметка избра да остане в Испания.

„Имаше много разговори, а не само един. Избрах да остана, защото тук се чувствам у дома си и съм щастлив в „Барселона”, каза тогава острието, цитирано от „Марка”.