Французинът може да подпише като свободен агент, след като бе освободен от "Уигън", който изпадна от Чемпиъншип в Лига 1 на английския футбол.

Обертан е в идеална възраст - на 28 години, не е ветеран. През 2009-а той бе купен в "Манчестър Юнайтед" от "Бордо" за около 3,3 милиона лири по лично настояване на сър Алекс Фъргюсън. Шотландецът държеше на френското крило, въпреки че за 2 години Обертан изигра едва 14 мача и не вкара гол.

В този период бързоногият играч бе и съотборник на Димитър Бербатов на "Олд Трафорд". Французинът е считан за провал на Фъргюсън, но големият мениджър никога не е признавал това и написа в автобиографията си, че качествата на Обертан са били отлични, но обстоятелствата не са му позволили да покаже това, което може.

"Левски" вече има звезда в състава - Жорди Гомес, който също е един от освободените от "Уигън" футболисти след края на миналия сезон.

Испанецът получава заплата пак около 22 000 евро месечно и се очаква да дебютира като титуляр в четвъртък, в реванша срещу "Хайдук" в Лига Европа (0:1 в първия мач).

Ако привлече и Обертан, "Левски" ще натовари сериозно бюджета си, но може да се надява да има двама опитни футболисти със сериозни визитки и класа в състава.