Българите загубиха с 0:1 първия мач в Хърватия и само победа ще ги класира за следващия етап на квалификациите.

"Сините" ще играят пред празни трибуни заради наказание, но ще могат да усетят подкрепата на феновете, които ще наблюдават сблъсъка на специално изградена видеостена пред сектор "А" на стадион "Георги Аспарухов".

Родната полиция е напълно мобилизирана заради инцидентите отпреди седмица, когато привърженици на "Левски" бяха атакувани от хърватски ултраси в Задар.

Тимът от "Герена" не е достигал до този етап на втория по сила европейски турнир от 7 години. Ако елиминира "Хайдук", в третия предварителен кръг столичният гранд ще се изправи срещу отбор от Скандинавите - победителя от двойката "Брьондби" - "Вааса".

Наставникът на "Левски" Николай Митов заяви, че минималната цел пред отбора е отбелязването на два гола. Той изпитва кадрови проблеми и още не се знае дали ще може да разчита на централния защитник Давид Яблонски и на полузащитника Антонио Вутов. Очаква се от първата минута да започне испанецът Жорди Гомес, който влезе като резерва в първия двубой в Сплит.

Старши треньорът на "Хайдук" Жоан Карийо няма проблеми със състава си. Той демонстрира завидно самочувствие обявявайки, че "сините" не могат да затруднят отбора му по никакъв начин.