И ако след първия мач имаше надежда, а и хърватите не изглеждаха някакво страшилище, вторият бе среща с реалността.

"Левски" бе надигран, като само в първите 20 минути успя да наложи превъзходство и да затрудни гостите.

За съжаление "Герена" нямаше как да окрили такъв "син" натиск, стадионът пустееше празен заради наказание от УЕФА и се чуваха само викове от треньори и играчи. Тихо и тъжно, а интересът към мача със сигурност щеше да напълни трибуните и атмосферата да е гореща.

Левскари - около хиляда, се събраха пред сектор "А" и гледаха мача на видеостена, подкрепяйки своите там. Не стигна. "Левски" нямаше сили.

Жорди Гомес, едно от двете звездни попълнения (другото е Габриел Обертан), започна за първи път като титуляр и опита да вдъхнови обрат след пасива от първия двубой.

Но след 20-ата минута "Хайдук" зареди убийствени контраатаки и изпускаше ситуация след ситуация да реши всичко. Едно, две, три... "Левски" оцеляваше.

Треньорът Николай Митов пусна жокер - Сержиу Буш, румънското попълнение, минало и през ЦСКА преди години. И точно той с глава при първата си намеса в мача откри в 69-ата минута. 1:0 и всичко остана на везните на равновесието в общия резултат.

Но и след гола "сините" видимо бяха по-немощният отбор. "Хайдук" обърна мача с два гола, които можеха да дойдат много по-рано. Вкараха Франк Оханджа (с рикошет) и Анте Ерцег с изящен удар.

Така европейската мечта завършва рано за "Левски". Остава надеждата за битка за титлата - нещо, което убягва на "сините" от 8 години.