След 1:1 в Израел надеждите бяха за тактически изряден реванш от българския отбор и надлъгване със съперник, който изглеждаше по-класен.

Вместо това, "Ботев" изнесе лекция по атакуващ футбол и смелост на противника, като още през първото полувреме реши мача.

Пламен Димов вкара след корнер в 10-ата минута, насочвайки топката с глава в далечния ъгъл. Феновете подкрепиха мощно своите в Бургас, а след това попадение и агитка, и отбор съвсем се отпуснаха и направиха вечерта незабравима.

"Ботев" удари отново преди почивката - Фернандо Виана вкара с удар от въздуха в 32-рата минута и прати в нокдаун фаворизираните гости.

След почивката "канарчетата" полетяха още по-смело, като създадоха куп положения да увеличат аванса си. Тодор Неделев и Омар Косоко - най-креативните сили в жълто и черно, си правеха каквото искат със съперниците.

На старта на второто полувреме, в 47-ата минута, Лъчезар Балтанов довкара топката в празната врата след удар от пряк свободен удар в гредата на Неделев.

"Ботев" не спря да се забавлява, изпусна още, за да дойде 90-ата минута и Филипе Бризола да завърши страхотна атака с удар в празната врата. Шах и мат. 4:0.

Голяма вечер за "Ботев" и за феновете му. На 27 юли предстои домакинство срещу португалския "Маритимо" в третия кръг, а на 3 август е реваншът.

В тази форма, с тази публика зад гърба си и със статистиката, че в Бургас отборът не е губил вече в 7 домакинства поред в Европа, а и има едно поражение в общо 14 двубоя в турнирите от 2013-а насам, не оставят място за притеснения.