Шампионите завършиха двубоя с 9 души и не успяха да наваксат пасива от три гола след слабото първо полувреме, което изиграха на "Стамфорд Бридж".

Двубоят започна лошо за домакините, които още в 14-ата минута останаха с човек по-малко. Капитанът Гари Кейхил получи директен червен картон след остро влизане в краката на Стивън Дефур в половината на гостите.

Сам Воукс откри в средата на първата част при колеблива изява на вратаря Тибо Куртоа, след като засече от въздуха добро центриране в пеналта на Мат Лоутън. В края на полувремето "Бърнли" нанесе двоен удар. Стивън Уорд удвои с хубав удар по диагонала, след като беше изведен в чиста позиция от Джак Корк в ляво в пеналта, а две минути преди почивката Воукс направи 3:0 с глава след центриране на Дефур.

През второто полувреме "Челси" се преобрази и заигра по-активно. Резервата Алваро Мората намали с глава в 69-ата минута след подаване на Вилиан, а малко по-късно попадение на Мората беше отменено заради засада.

В 81-ата минута Сеск Фабрегас от домакините получи втори жълт и червен картон след груб фаул срещу Корк, но въпреки че останаха с двама души по-малко "сините" стигнаха до още едно попадение.

Мората продължи с глава дълъг пас на Сесар Аспиликуета и Давид Луис от 7-8 метра простреля Том Хийтън. В края Роби Брейди нацели гредата за гостите от фаул от 17 метра.

Уейн Рууни донесе победата на "Евертън" с 1:0 над гостуващия "Стоук Сити" в повторния си дебют за мърсисайдци. Рууни се завърна на "Гудисън Парк" от "Манчестър Юнайтед" и още в първия си официален двубой се разписа. Той вкара секунди преди почивката с глава след подаване от дясно на Доминик Калвърт-Люин.

Новакът "Хъдърсфийлд" изненадващо разгроми "Кристъл Палас" с 3:0 като гост след две попадения на новото попълнение Стийв Муние. Това вгорчи дебюта на новия наставник на столичани Франк Де Бур.

"Саутхямптън" завърши 0:0 срещу гостуващия "Стоук Сити", въпреки че отправи 29 удара към вратата на съперника и изпълни 13 корнера срещу нито един на уелсците. Маноло Габиадини нацели гредата в началото на срещата, а след това пропусна два пъти от чисти позиции и южняците не успяха да зарадват с победа новия си мениджър Маурисио Пелегрино.

Уотфорд съкруши Ливърпул в зрелище (видео)

Вижте класирането и програмата в Премиършип