Сребърната ни олимпийска медалистка от Игрите в Рио де Жанейро през 2016 година изравни личното си постижение за сезона – 1.92 метра – но това и стигна само за седмата позиция.

Нашата представителка преодоля височината от първия си опит, а след това направи три фаула при опита си да скочи 1.95 мера.

Българката раздели мястото си представителката Литва Айрине Палшите.

Демирева бе първата българска лекоатлетка, която се класира на финал на шампионата в Лондон.

"Разочарована съм. Имаше доста причини, но не искам да се оправдавам. Знам, че мога повече. Представянето беше достойно, но аз излязох за медал, а медал тази година няма - догодина. 1.95 м беше във възможностите ми. Изпитвам затруднения с разбега си, когато е по-високо напрежението. Трябва изключително много да го изпипам, защото всяка една малка грешка просто ми изяжда скока.    

Когато съм под напрежение, понякога се засилвам повече и не мога да удължа скока си, има върху какво да работим", сподели Демирева след финала.

Титлата спечели Ласицкене, която записа успешни опити на 201 и 203 см. Всички се усъмниха в успеха ѝ след фаул на 199, но тя показа, че в момента няма конкуренция.

Рускинята, която в Лондон се състезава под неутрален флаг беше в серия от 24 поредни победи. Нейното последно поражение дойде на шампионата на Русия през 2016 г., когато отстъпи на Ана Чичерова.  

Среброто спечели украинката Юлия Левченко, която записа личен рекорд от 201 см. Трета на подиума се качи полякинята Камила Личвинко.  

Олимпийската шампионка от Рио 2016 Рут Бейтия изненадващо отпадна. Ветеранката от Испания, която вече е на 38 години, направи три фаула на 192 см и остана на 12-то място.