И, колкото и да идва като шок за такъв кратък период, раздялата на холандската легенда с клуба от Висшата лига далеч не е рекорд.

Самият Де Бур "подобри" собствено постижение, казано в духа на английското чувство за хумор. Треньорът бе уволнен от италианския "Интер" след само 85 дни и 14 мача. Това е най-краткият престой на наставник в Серия А, ако броим хората, водили мачове.

Защото абсолютният рекордьор не само за Италия, но и за цяла Европа, е друг. Миналото лято аржентинският специалист Марсело Биелса се раздели с новия си клуб "Лацио" само два дни, след като бе подписал договора. Лудия, както наричат треньора в родината му, даже не благоволи да иде до Рим и да го съобщи лично на шефовете. Прати писмо и каза, че иска разтрогване, защото не се работи по трансферите, които е пожелал.

Англия си спомня и по-кратка треньорска кариера - Лирой Росиниър бе уволнен само 11 минути, след като бе назначен за мениджър на "Торки" в трета лига. Просто в минутите след обявяването му за нов наставник, клубът официално бе продаден на друг собственик, а той веднага обяви, че се разделя с мениджъра.

Някои други исторически кратки престои на треньори в един клуб, в европейския футбол:

Джанпиеро Гасперини, "Интер" - 89 дни, 5 мача.

Боб Брадли, "Суонси" - 84 дни, 11 мача.

Рене Мюленстейн, "Фулъм" - 75 дни, 17 мача.

Сам Алърдайс, национален отбор на Англия - 67 дни, 1 мач.

Брайън Клъф, "Лийдс" - 44 дни, 8 мача.

Лес Рийд, "Чарлтън" - 41 дни, 8 мача.

Алекс Маклийш, "Нотингам" - 40 дни, 7 мача.

Пол Харт, "Куинс Парк" - 28 дни, 5 мача.

Мики Адамс, "Суонси" - 7 дни, 3 мача.