А неговият ЦСКА-София разгроми с 3:0 "Дунав Русе" за осмата си поредна победа в шампионата, с което "червените" останаха еднолични лидери на върха.

Разградчаните гостуват на "Септември" в София в неделя от 20 часа.

Домакините започнаха мача със сериозна преса в половината на русенците и създадоха рано първото си чисто положение, след като в третата минута Алексей Ларин спаси от голлинията удар с глава на Кевин Меркадо.

И след това положение "червените" бяха по-добрият терен на отбора, но пък "Дунав" се защитаваше стабилно и дори успя да създаде две много добри ситуации за гол.

В 30-та минута Васил Шопов излезе сам срещу вратаря Витаутас Черниаускас, но стреля неточно, а в 43-та стражът на ЦСКА-София спаси опасен удар на Божидар Васев.

Секунди преди това пък Кевин Меркадо удари греда за "червените" от пряксвободен удар, като крилото направи това и през второто полувреме.

ЦСКА-София имаше много претенции към съдията в мача, след като през първото полувреме не бе отсъдена дузпа за нарушение на Мирослав Буднов срещу Фернандо Каранга, а през второто удар на нападателя в мрежата не беше зачетен. При отменения гол Каранга беше в засада, но при ситуацията за наказателен удар "червените" имат пълно право да протестират.

Голът на Каранга беше отменен в 53-та минута, но бразилецът вкара десетото си попадение в десет мача от началото на сезона само три минути по-късно. Той получи топката на далечна греда от Тиаго Родригес и надскочи защитник на "Дунав", а ЦСКА-София поведе с 1:0.

След като вкараха първия гол, за домакините стана лесно. Те покачиха на 2:0 в 59-та минута, когато Александър Конов изпусна топката при центриране от ъглов удар и тя попадна на главата на Николай Бодуров, който вкара втория си гол за сезона.

В 73-та минута пък Тиаго Родригес оформи крайния резултат с топовен изстрел от пряксвободен удар. "Дунав" опита да отговори на смазващата серия на "червените", но не стигна до гол, въпреки че в 76-та минута русенците пропуснаха две много добри положения при удари на Мирослав Буднов и Юлиян Ненов.

Вижте класирането и програмата в Първа лига