С успеха възпитаниците на Маурисио Почетино се изкачиха на трето място с 11 точки, на 2 точки зад лидерите "Манчестър Сити" и "Манчестър Юнайтед".

Хари Кейн откри резултата в 34-ата минута с глава отблизо, след като центриране на Деле Али от дясно при контраатака. Четири минути по-късно Деле Али беше изведен в честа позиция в ляво в пеналта от Ян Фертонген, вратарят Джо Харт успя да избие удара му, но право към Кейн, който направи добавка от десетина метра в опразнената мрежа.

"Тотнъм" стигна до трети гол след час игра. Центриране на Серж Орие от дясно беше избито, но право към Кристиан Ериксен, който с хубав удар от границата на наказателното поле за трети път преодоля Харт.

"Уест Хям" успя да върне един гол пет минути по-късно. След центриране от корнер от дясно Жозе Фонте отклони с глава към далечната греда, където непокритият Хавиер Ернандес-Чичарито също с глава от 2-3 метра засече за 1:3. Малко по-късно Уго Йорис спаси опасен удар на Чичарито, а в 70-ата минута гостите останаха с човек по-малко, след като Орие получи втори жълт и червен картон след нарушение в гръб срещу опитващият се да организира контраатака Анди Керъл в половината на "Уест Хям".

Десетина минути преди края Йорис отново се намеси решаващо след изстрел на Чичарито, но в 87-ата минута френският страж не успя да направи нищо след мощен удар отблизо под гредата с глава на Шейку Куяте след подаване от ляво на Артур Масуаку за 2:3.

До края домакините натискаха в търсене на изравняването, но не успяха и останаха на 17-ото място с 4 точки след само една победа от началото на сезона.

Вижте класирането и програмата в Премиършип