С успеха възпитаниците на Пеп Гуардиола събраха 16 точки и оглавиха еднолично класирането с по-добра голова разлика пред "Манчестър Юнайтед", който спечели с 1:0 гостуването си на "Саутхямтън" след попадение на водещия си реализатор Ромелу Лукаку в 20-ата минута.

В същото време на "Етихад" домакините успяха да открият резултата едва минута преди почивката, когато Давид Силва намери в ляво в пеналта Лерой Сане, който се освободи от Скот Дан и от малък ъгъл преодоля Уейн Хенеси.

След почивката "Сити" беше пълен господар на терена. В 51-ата минута Сане асистира от ляво за втория гол на Рахийм Стърлинг, а осем минути по-късно Стърлинг реализира отново отблизо след страхотен пас на Серхио Агуеро.

Самият Агуеро направи 4:0 с глава след подаване от ляво на Сане в 79-ата минута, а минута преди края резервата Фабиан Делф вкара страхотен гол от дистанция за крайното 5:0.

"Кристъл Палас" остана на дъното без точка, като стана първият отбор в историята на Висшата лига, който стартира сезона с шест мача без отбелязан гол. Лондончани, които следващия кръг гостуват на "Манчестър Юнайтед", могат да изравнят негативния рекорд за начало на кампания от седем поредни загуби на "Портсмут" от есента на 2009 година.

Шампионът "Челси" също направи нов силен мач и постигна убедителен успех с 4:0 на терена на "Стоук Сити". С хеттрик се отличи испанският нападател Алваро Мората, а Педро също вкара за победата, след която столичани се изкачиха на третото място с 13 точки.

С гол в последните секунди на редовното време на бразилеца Ричарлисон тимът на "Уотфорд" спечели с 2:1 на терена на "Суонси Сити" и прогресира до петата позиция с 11 точки.

"Евертън" прекъсна серия от три поредни победи, след като обърна гостуващия "Борнемут" с 2:1 с късно попадения на рeзервата Умар Ниас.

Вижте класирането и програмата в Премиършип 
 
Вижте видео от срещата на "гражданите":


Видео от победа на "червените дяволи":


Видео от победа на "Челси":