С успеха "жълто-черните" се върнаха на върха на класирането с 16 точки, следвани от съперника на "Лудогорец" в Лига Европа "Хофенхайм" с 14 точки и от шампиона "Байерн Мюнхен" с 13 точки.

Максимилиан Филип вкара първите два гола в 28-ата и в 38-ата минути нпред над 81 хиляди зрители на "Сигнал Идуна Парк" с удари от наказателното поле, а след това асистира на Пиер-Емерик Обамеянг, който също отблизо направи резултата класически секунди преди почивката.

Малко след началото на втората част Обамеянг направи 4:0, след като засече с глава в гредата центриране от фаул на Марио Гьотце, но отскочилата топка се върна към него и той направи добавка на празна врата.

Габонският нападател оформи хеттрика си след малко повече от час игра, след като беше изведен в чиста позиция от Махмуд Дахуд, финтира вратаря Тобиас Зипел и от малък ъгъл направи 5:0.

Ларс Щиндъл намали в средата на втората част с удар от десетина метра, като това беше първи гол във вратата на "Борусия Дортмунд" през сезона в Бундеслигата. Юлиан Вайгъл оформи крайното 6:1 в 79-ата минута в хубав изстрел от 22 метра.

”Хофенхайм” оглави временно Бундеслигата

Вижте класирането и програмата в Бундеслигата