Разбира се, няма български запалянко, който да не помни какво се случи на 17 ноември 1993 г. на парижкия стадион "Парк де Пренс" с двата гола на Емил Костадинов срещу Франция.

Ако не бе онази победа с 2:1 в последната секунда, нямаше да има и САЩ 94, както и цялата еуфория с онова златно поколение.

Бербатов започва не само на важна дата, но и с дерби. При това като гост. "Керала Бластърс" ще стартира на стадиона на "Атлетико Колката", срещу когото загуби финала за титлата през миналия сезон.

Това са и двата основни фаворита за трофея тази година. В състава на съперника играе ирландският нападател Роби Кийн, добър приятел на Бербатов. Мачът е на 17 ноември, петък, от 17 ч българско време. Това е началният час на повечето двубои в Суперлигата, като немалко от тях ще са в делнични дни (сряда-петък).

Програмата сочи, че на 31 декември ще има мачове от първенството, като "Керала" е домакин на "Бенгалуру" в 14,30 ч следобед. Не, че за българския нападател ще е ново да играе в навечерието на Нова година...

Все пак той изкара 7 години в английския футбол, където мачове на 31 декември и 1 януари са традиция.

Редовният сезон завършва на 1 март, след което (ако се класират), "Керала" и Бербатов ще се готвят за плейофите за първото място, които ще завършат в рамките на същия месец.