Каталунците дори си позволиха лукса да не вкарват сами головете си, а да оставят на домакините тази чест - в кръга на шегата. "Барса" поведе с 2:0 с два автогола на Адай и Ираисос, преди Луис Суарес да оформи класическия резултат.

Мачът, игран в градчето на 80 километра от Барселона, мина и под знака на масови скандирания от трибуните в подкрепа на референдума за независимост на областта, особено в последните минути.

"Барса" е начело с пълен актив от 18 точки и само два допуснати гола в 6 кръга. Както написа в. "Марка" (мадридски) - "В Каталуния на лидера не му се наложи да играе с повече от 50 процента от възможностите си".

Интересен детайл обаче разтревожи феновете на "Барса" след двубоя. Халфът на домакините Пабло Мафео, който цял мач охраняваше персонално Лионел Меси, разкри разговорите си с него на терена. Аржентинският гений го е питал на колко години е и дали е под наем в този отбор от "Манчестър Сити"...

Разбира се, това веднага бе изтълкувано като интерес на Меси за бъдещия му клуб - спекулациите около неподписания нов договор и евентуално преминаване в "Сити" следващото лято не спират.

"Жирона" от месец е дъщерен отбор на богаташите от Манчестър, след като братът на Пеп Гуардиола - Пер, стана главен акционер в малкия каталунски клуб, но е ясно, че е представител на шейховете от Абу Даби, управляващи "Сити".