След 3:2 над Украйна в събота, втората победа в неделния ден носи пълна увереност, че българските момичета ще стигнат далеч в първенството, като четвъртият отбор в групата е Русия, която срещаме в понеделник.

Мачът с туркините бе ужасна битка на нерви и гонитба в резултата. Взехме първия гейм с 25:17, въпреки изоставане до 14-ата точка, след която съперникът сякаш се срина напълно и необяснимо.

Загубихме втората част катастрофално - 10:25, като отборът някак не приличаше изобщо на видяното в първия гейм.

За да се вдигнем отново в третия и да спечелим убедително с 25:16. Контрастното представяне продължи, като отново бяхме надиграни категорично в четвъртата част и Турция я спечели с 25:20.

В решителния пети гейм гонитбата продължи от 12:12 до 18:18, като ние имахме 4 мачбола. При 17:17 дойде тежък момент - спечелихме точка, но видеоповторението я даде на съперника.

Българките обаче не рухнаха, а взеха следващите три точки, за да триумфират с 20:18 след два часа и половина изтощаваща психиката и физиката битка.

Победа над рускините ще ни качи на върха в групата, което ще значи, че пропускаме плейофния рунд и отиваме директно на четвъртфинал. Ако сме втори, ще играем бараж за място сред последните 8 срещу третия в група А, който ще е или Германия, или Унгария, или Азербайджан.