Мачът за световната титла в тежка категория ще е събитие №1 за българския спорт за годината, но според експертите в прогнозите, Кобрата е твърд аутсайдер.

Шампионът Джошуа е с 19 победи от 19 срещи на ринга, като повали дори Владимир Кличко в последния си мач. Коефициентите за успех на британеца са около 1:1,04, което е смешно малко и говори за пълна увереност, че той ще е победителят.

Ставките за българина са около 1:11. Букмейкърите прогнозират в котировките си, че Пулев няма да издържи повече от 6 рунда, защото за нокаут във втората половина на предвидения за 12-рундов двубой коефициентите рязко се повишават.

За победа на Джошуа в част първа се предлага 1:9,5, за нокаут във втори рунд - 1:6,5, а най-вероятни в ставките изглеждат развръзки в полза на фаворита в трети и четвърти рунд.

Любопитни за нас обаче са коефициентите за това Кобрата да прати на пода Джошуа и да му вземе титлата. Най-ниските котировки за това са 1:101 в рундовете 2 и 3, което си е направо немислимо на езика на хората, които предлагат залози на спортни събития.

Но прогнозите са едно, реалният боксов сблъсък - друго. До 28 октомври темите ще се въртят около предвиждания и предположения, а на тази дата ще видим реалните очертания на боя между шампиона и претендента.