В сряда "Старата госпожа" приема "Олимпиакос" на своя стадион в Торино във втория си мач от груповата фаза и ще се стреми да удължи серията без загуба на този терен. До момента тя е вече 19 поредни двубоя.

За последно "Байерн" победи "Юве" в Торино през есента на 2014 г. с 2:0. Шампионът на Италия е изградил крепост не само в Европа. Той не е побеждаван у дома и във вътрешните турнири на страната вече в 57 поредни двубоя. "Удинезе" нанесе поражението, което сложи старт на удивителната серия преди близо 4 години.

В Шампионската лига обаче рекордът е още далеч. Той се държи от споменатия "Байерн" - 29 поредни домакински мача без загуба в периода март 1998 г. - април 2002 г. Куриозно, за последните 13 години, "Ювентус" има само две загуби на свой терен в турнира на шампионите, като и двете са от баварците.

Освен това 0:2, има и едно 1:4 от същия съперник през 2009-а.

"Арсенал" (24 двубоя), "Манчестър Юнайтед" (23), "Челси", "Барселона" и "Реал" (по 21) също са правили серия с над 20 двубоя на свой терен без поражение в Шампионската лига. Това е клубът на Непобедимите домакини.

А и в момента има един състав, който гони рекорда на "Байерн" и е пред "Юве".

Точно "Барса" е с 22 срещи без загуба у дома, а в групата с "Олимпиакос", победеният вече торински гранд с 3:0 и "Спортинг", лесно може да се предвиди, че серията ще стигне поне до 24 мача без поражение преди елиминациите.

"Юве" има да посреща "Барса"... Там може да спре неговата поредица.