България успя да победи Холандия, развали прокобата на Швеция, представи се повече от достойно срещу Франция.

Днес обаче, "лъвовете" не успяха да спечелят гостуването си на аутсайдера Люксембург, завършвайки 1:1. По този начин селекцията на Петър Хубчев така и не успя да запише успех далеч от "Васил Левски".

България изигра трагично първо полувреме, което завърши с гол аванс за домакините. През втората част родните национали се представиха по-добре, но това стигна само за изравнително попадение, дело на Ивайло Чочев.

Двубоят започна кошмарно за България. След по-малко от 180 секунди игра, Оливие Тил с удар от ждроб извън наказателното поле не остави никакви шансове за реакция на Пламен Илиев за 1:0. България опита да отговори с удар от дистанция на Тодор Неделев, който обаче за малко да прехвърли киприя стадион в Люксембург.

Безидейността на България бе толкова сериозна през това полувреме, че именно този пародиен изстрел бе най-голямата заплаха за домакините. Неприятностите за родните национали, обаче не свършиха с полученото попадение. В 11-ата минута Петър Занев се строполи на земята без съприкосновение със съперник и веднага даде знак за смяна. Такава бе извършена, като на неговото място в игра влезе Антон Недялков.

В заключителните минути на частта срамът на България можеше да стане още по-сериозен. Давид Турпел остана сам срещу вратаря, но Пламен Илиев изби удара му. Последваха нови два изстрела по посока българската врата, но до гол не се стигна. Турпел имаше още една отлична възможност, след като засече от движение центриране отдясно, но право в ръцете на Пламен Илиев.

В началото на втората част Давид Турпел стреля, топката рикошира в бранител и мина до лявата греда на Пламен Илиев. Най-добрата възможност до момента за България се откри в 55-ата минута. Ивелин Попов центрира в наказателното поле, където Ивайло Чочев засече с глава, но вратарят спаси.

В 64-ата минута топката малко случайно стигна до Гълъбинов, който обаче не успя да преодолее Жубер с удар вратарското поле. В 68-ата минута България успя да изравни. Спас Делев центрира в наказателното поле, където Ивайло Чочев с глава отбеляза за 1:1.

В 73-ата минута "лъвовете" можеха да стигнат до пълен обрат. Гълъбинов засече с глава центриране отдясно, но малко над напречната греда. В последната минута на мача пък главният арбитър не отсъди дузпа за България, за игра с ръка в наказателното поле.

Вижте класирането в групите за Мондиал 2018