1
Селекционерът на националния отбор на Холандия Дик Адвокаат ще напусне поста си след контролните мачове на "лалетата" през ноември.

Той не успя да класира тима на Мондиал 2018, а холандците завършиха на трето място в Група "А" от квалификациите. Четвърти в същата група е българският национален отбор.

Договорът на Адвокаат беше до края на годината с възможност за удължаване, ако Холандия се класира на Световното първенство.

"Кралският футболен съюз на Холандия сега трябва да намери треньор за бъдещето на националния отбор. Ще остана на поста си за контролите през ноември. За мен беше удоволствие за трети път в кариерата си да работя начело на "лалетата"," призна 70-годишният специалист.

Адвокаат застана начело на националния отбор на Холандия на 1 юни 2017 година. Той замени Дани Блинд, който беше освободен след загубата с 0:2 от България. Към момента на промяната на селекционерския пост "лалетата" бяха четвърти в Група "А" със седем точки от пет мача.

Преди това Дик Адвокаат беше начело на Холандия в периодите 1992-94 и 2002-04.  Сподели

ЛАЙФ Игривите сватбени снимки, които трябва да видите
Може би няма да се съгласите, че най-добрите кадри са спонтанно уловени моменти, в които се запечатва един единствен миг за вечността.
Катрин с най-предизвикателната си рокля досега Рейчъл Хънтър (48) – страхотна в прозрачна рокля