1
Роджър Федерер укроти надъхания и вдъхновен Александър Зверев със 7:6, 5:7, 6:1 и стигна полуфинал на Финалния "Мастърс" в Лондон.

Швейцарецът достига този етап за невероятния 14-и път в турнира в английската столица, където се събират най-добрите 8 за всяка година. Федерер има две победи, след като надделя и над Джак Сок в първия си двубой от групата с име "Борис Бекер", което го прави недостижим.

Само още един тенисист от карето може да има два успеха - победителят от мача Сок - Зверев, който ще се играе в четъртък.

В първия сет настоящето и бъдещето бяха напълно равностойни на корта, като неслучайно германският младок (20 г.) имаше 2 победи от 4 мача срещу Маестрото. Зверев изобщо не бе притеснен и стигна до тайбрек, където поведе с 3:0, за да загуби.

Вторият сет бе рецитал на Александър, който пращеше от самочувствие и игра така, сякаш поне от десетилетие води битки с Роджър и останалите от елита.

Световният №3 грабна сета и във въздуха увисна очакване за битка в решаващия сет, която не може да бъде прогнозирана.

Но Федерер извади от ръкава всички асове - класа, опит, рутина, манталитет. Проби три пъти Зверев, за да вземе тази част с 6:1, а общо и мачът за около 2 часа и 12 минути.

"Бъдещето на Александър е вълнуващо - каза с усмивка Роджър на корта след победата. - Той е чудесно момче и страхотен тенисист. Щастлив съм, че срещу Чилич ще играя по-свободно, няма да е такова напрежението. Групата е много силна, да се класирам след два мача е страхотно постижение."  Сподели

ЛАЙФ Наталия Гуркова и Джордже влюбени в Тайланд
Наталия Гуркова и съпругът ѝ Джордже Михалевич събират слънчеви лъчи на остров Пукет.
Рене Зелуегър стана неузнаваема Кралиците Максима и Рания се облякоха в тон