Мачът бе абсолютна класика с динамика, вихрено темпо, много положения и голове. И с драма в края, когато шампионите натиснаха мощно и едва не стигнаха до реми.

"Самп" поведе с 3:0 с попадения на Даниел Сапата, Лукас Торейро и Джанмарко Ферари до 79-ата минута, като гостите изпускаха положение след положение да се върнат в играта край прочутия Генуезки фар, символ на пристанищния град.

На това място "Юве" имаше две поражения в последните 28 години, но... В 90-ата минута Гонсало Игуаин намали от дузпа, а в четвъртата минута на добавеното време Паоло Дибала, влязъл като резерва, върна още един гол. Но нямаше време за чудо.

"Сампдория" е с 6 от 6 победи у дома, най-доброто постижение от всички отбори в италианското първенство. И е на шесто място с 26 т., на 4 от зона Шампионска лига.

Андрей Гълъбинов и Александър Тонев застанаха един срещу друг на терена, като "Дженоа" на нападателя победи като гост "Кротоне" на халфа с 1:0. Гълъбинов влезе за победителите в 61-вата минута, а Тонев се появи на терена за домакините в 73-ата.

Другите резултати: "Беневенто" - "Сасуоло" 1:2, СПАЛ - "Фиорентина" 1:1, "Торино" - "Киево" 1:1, "Удинезе" - "Каляри" 0:1.

Води "Наполи" с 35 точки, "Ювентус" има 31, а "Рома" и "Интер" имат по 30, но са играли с по един мач по-малко.