Успехът, който българинът постигна е все още трудно да бъде осъзнат от родната действителност, но е хубаво да се обърнем към феновете на тениса по света за по-трезва оценка.

Често мнението на хора, които не са субективни с дадено постижение, го оценяват по-реалистично и точно. 
 
В социалната мрежа Reddit, чийто основател е съпругът на Серина Уилямс - Алексис Оханян, е поместен един от най-големите тенис форуми.
 
 
Трябва да припомним, че това е първият финален мач в Лондон от 2011 година насам, който завършва в 3 сета.

Последните 5 решаващи срещи бяха с развой от 2:0 сета за победителя, въпреки че един срещу друг се изправяха светила от традиционния топ 4.
 
Потребителят swimmit93 споделя: "Невероятно - това е един от най-добрите мачове за годината. Когато Гофен спаси 3 мачбола, вярвах, че ще спечели. Волето в края ще го преследва дълго време. Той имаше страхотна седмица. Ставам му фен".
 
Aerthisprime: "Първа победа в Мастърс 1000 за Григор, а сега и №3... каква година!"
 
frisbeescientist: "Трябва да отбележим, че Григор бе единственият, който победи Гофен през тази седмица. Заслужен успешен край на сезона и за двамата."
 
RainMan500: "Името Димитров буквално се носи от ухо на ухо сега - всички говорят за него . Ръцете му трепериха, когато вдигна трофея.. и не е единствен." 
 
johnarkless: "И двамата трябва да вярват, че могат да спечелят титла от Шлема догодина. Когато контузените се завърнат, 2018-та ще е велика! Нямам търпение!"
 
MaxL4: "Димитров имаше страхотна година. В Австралия бе на едно ниво с Надал, но испанецът бе в извънземна форма.
Няма да се шокирам ако спечели титла от Шлема в предстоящата година. Зависи обаче и от формата на Надал, Федерер и Джокович."
 
smalliebigs69: "Страхотна седмица за Григор. Издържа на нервното напрежение в 3-сетови битки и изглежда, че е готов за успех в Големия шлем. Гофен надвиши очакванията значително с представянето си. Харесвам го и се надявам да запази формата. Хубаво е, че тази генерация показва зъби."
 
Лондончанинът Ейдриън написа в Туитър: "Григор през тази седмица каза, че няма да лъже. Аз също няма да го направя - пуснах сълза, когато твоят момент дойде. Какъв мач и каква седмица!"
 
Полякът с прякор "Cornish Bird", който е ревностен почитател на Надал написа: "Напълно заслужено! Най-добрият и постоянен играч в турнира! Силно се надявам Григор да запази тази увереност и да гони нови висини през следващия сезон".

Ето пък на какво е попаднал един от почитателите на тениса в Пенсилвания, САЩ, който сподели находката с останалите във форума.
[ATP Finals] I drove behind this car this morning! from tennis
 
Мненията в Интернет се обединяват в едно - Димитров и Гофен имаха страхотна седмица и белязаха голям прогрес.

Хиляди вярват, че българинът е готов за титла от Големия шлем. Нека той да се замисли върху това.
 
А за мненията на българската публика е ясно.. Казано метафорично, който не се е сблъскал със статус за Григор Димитров, значи няма профил във фейсбук!