Тя също е достигала до №3 в ранглистата на женския тенис, като споменът за това не избледнява, въпреки че се случи през далечната вече 1985-а. Ето част от думите на най-старшата от сестрите Малееви за настоящата ни суперзвезда в тениса.

"Григор със сигурност расте, а най-голямата разлика от преди е, че изглежда готов да се бори за всяка точка. Това е нещо, което със сигурност му липсваше малко преди. И в главата вече е готов, излъчва го във всеки мач.

Разбира се, на всички много ни се иска да го видим и като шампион в Големия шлем. Около него има чудесен екип, явно са си паснали. Най-важното е да остане здрав, без контузии. Следащата година ще е трудна, има да защитава всички тези добри резултати. Освен желанието да спечели един турнир от Шлема, трябва да мисли и за това.

Може и да не е трети в края на другата година, може да е пети-шести, но това няма да е провал. Автоматично някои хора си мислят, че като сега е трети, следващата цел трябва да е първи. Нещата не се случват толкова лесно.

Григор вече има собствен почерк. Технически играта му прилича на Федерер, за моята навремето казваха, че прилича на Крис Евърт. Но той си има почерк.

Когато станах №3 не си спомням да сме празнували, да сме го отбелязвали, просто идваше следващият мач. Беше част от играта."