Тенисистката беше обвинена в сериозно престъпление, в което е пряка участничка.
 
В проект на компанията "Homestead" за построяване на луксозни имоти в град Гургаон е използвано нейното име срещу превеждане на милиони по сметката й.
 
Авторите на проекта са взимали сериозни суми от купувачите през 2013 година срещу обещание, че ще им се построи имот в рамките на три години.
 
Строежът още не е започнал, а рускинята носи пряка отговорност за неосъществяването му.  С две думи - тя е лице на "пирамида", където са потънали милиони на купувачи.
 
"Тенис звездата е обвинена в измама и криминална конспирация от полицията в Делхи. Авторите на проекта са призовани в съда, но още никой не е арестуван", твърди местен шеф на полицията. 
 
Една от купувачките заяви, че е била "привлечена" от проекта, който е трябвало да приключи преди година.
 
"Шарапова не просто промотираше измамната схема, но и агитираше за нея публично. Това е криминално дело", заяви потърпевшата пред съда.
 
Информациите сочат, че компанията дори не е получила разрешение за строеж преди да започне проекта. Несъществуващият комплекс с луксозните жилища е с име "Ballet by Sharapova".
 
Ако бившата приятелка на Григор Димитров бъде призната по обвинението, може да лежи 7 години в затвора.  По-вероятно все пак е да бъде глобена сериозно и присъдата да е условна.