Играчите са заслужили мястото в престижния дрийм тийм според броя на техните избирания в "Иделаният отбор на УЕФА" през последните 16 години.
 
Това са 11-те първенци:
 
Вратар: Икер Касияс
 
Легендата на "Реал Мадрид" се превърна в любимец на испанските фенове и шест пъти бе в идеалния отбор. Настоящият играч на "Порто" триумфира на Еврошампионатите през 2008-а и 2012-а, а през 2010-а стана световен шампион. От 2007-а до 2012-а неизменно е вратар на годината.
 
Джанлуиджи Буфон е избиран 4 пъти, а Мануел Нойер - три.
 
Защитници
 
Карлес Пуйол. Един от най-класните бранители в първото десетилетие на новия век. С екипа на "Барселона" спечели три пъти Шампионска лига. Стана европейски шампион с Испания през 2008-а и световен през 2010-а. Шест пъти е в идеалния отбор.
 
 
Филип Лам. Десният бек се отказа от футбола в края на миналия сезон и натъжи феновете на "Байерн". Пет пъти попадна в идеалния отбор на УЕФА. През 2013-а със съотборника си Дейвид Алаба бяха избрани след триумфа на баварците в Шампионска лига.
 
Серхио Рамос. Капитанът на "Реал Мадрид" шест пъти бе в идеалната европейска единайсеторка. През 2008-а стана световен шампион с Испания и трикратен първенец в най-големия клубен турнир.
 
Жерар Пике. Номиниран е 7 пъти за идеалния отбор в последните осем години. Пет пъти бе избран заради постоянството си в "Барселона" и Испания. 
 
Халфове
 
Шави. Поредният авторитет в "Барселона", който беляза страхотния футбол на клуба. Пет пъти попада в идеалния отбор на УЕФА и помогна за доминацията на Испания на национално ниво.
 
Андрес Иниеста. Води на горепосочения си съотборник и приятел с една селекция в отбора на годината, но гениалността на двамата е трудно да се слага на кантар. 
 
Стивън Джерард. Играчи от Висшата лига все по-рядко биват отличавани от УЕФА, но легендата на "Ливърпул" бе избиран на 3 пъти. Кака, Роналдиньо, Недвед и Зидан могат да се похвалят със същото, но англичанинът има цели седем номинации.

Нападатели
 
Кристиано Роналдо. Номиниран е рекордните 13 пъти за отбора на годината и избиран в 11 от тях. Това е с три пъти повече от всеки друг. Четирикратен първенец е в ШЛ и европейски шампион с Португалия.
 
Лионел Меси. Осем пъти в идеалната единайсеторка. Пропусна един случай в началото на кариерата си поради факта, че беше категоризиран като халф, тогава конкуренцията бе убийствена. Спечели ШЛ четири пъти и е вицешампион на Световно първенство с Аржентина.
 
Тиенри Анри. Френският гений направи фурор с екипа на Арсенал и бе избиран на пет пъти в идеалния отбор, въпреки че не спечели Шампионска лига с "артилеристите".