Турският шампион се нуждаеше само от точка, за да гарантира първото си място в група "G". 
 
"Бешикташ" започна по-добре срещата, но противно на очакванията, гостите от Португалия стигнаха до попадение в 29-та минута.
 
След заучена комбинация от пряк свободен удар, топката стигна до точката за изпълнение на дузпа. Там бе защитникът Фелипе, който изведе "Порто" напред в резултата.
 
След попадението домакините засилиха натиска си и заслужено стигнаха до изравнителен гол.
 
В 40-та минута Дженк Тосун нахлу в наказателното поле на "Порто", подаде на непокрития Талиска, който отбеляза в опразнената врата.
 
Макар точката да устройваше турския отбор, той бе по-активният и през втората част.
 
В 60-та минута гредата спаси гостите след страхотен удар на Райън Бабел, а само 120 секунди по-късно, Рикардо Перейра изпусна чисто положение пред отсрещната врата.
 
До края на двубоя "Бешикташ" контролираше играта в очакване на последния съдийски сигнал. Когато той дойде, празненствата в Истанбул започнаха. Това е първо класиране на "Бешикташ" в тази фаза на Шампионска лига.
 
"Порто" остана на второто място в групата със седем точки, три повече от третия "РБ Лайпциг", който по-късно тази вечер гостува на "Монако".
 
 
Ивелин Попов игра 63 минути при домакинската издънка на неговия "Спартак Москва" срещу "Марибор"
 
Двата тима завършиха наравно 1:1 в двубой от група "Е" на турнира.
 
Зе Луис откри за домакините в 82-та минута след разбъркване в наказателното поле на "Марибор".
 
Когато всички в "Спартак" си мислеха, че ще сечелят трите точки, Маркос Таварес нахлу в наказателното поле и подаде към Ясмин Мешанович, който изравни в продължението на двубоя.
 
Равенството остави руснаците на третото място със шест точки. Една по-малко от "Севиля" и две по-малко от "Ливърпул". "Марибор" пък заема последното четвърто място с две точки.