Двата тима сътвориха един от най-емоционалните мачове в последните години и оставиха публиката на "Емирейтс" без въздух, а крайният резултат бе 2:2.
 
Шоуто с марка "английски футбол" бе белязано от десетки пропуски и двама изключителни вратари - Петър Чех и Тибо Куртоа. Колегите под рамките спасиха всичко, което можеше да се спаси.
 
Срещата имаше предпоставки да завърши по всевъзможни начини, но ако теглим чертата, равенството е най-справедливо. Няма как да си представим, че след такова себераздаване, поне в атака, отбор може да си тръгне с празни ръце. 
 

Антонио Конте направи четири промени за срещата след разгрома над "Стоук" с 5:0. Еден Азар се завърна подобаващо в състава, а същото важеше за Сеск Фабрегас, Тимуе Бакайоко и Андреас Кристенсен.
 
Венгер пък реши да заложи на младите Ейнзли Мейтланд-Найлс и Роб Холдинг.
 
Отборите започнаха предпазливо, но много добра ситуация се откри пред "сините" в 14-а минута. Алваро Мората излезе очи в очи с Петър Чех, но стреля крайно неточно, въпреки че имаше цялото време на света за подготовка.
 
Три минути по-късно "Арсенал" бе на сантиметри от гол. Удар на Алексис Санчес бе избит от вратаря, но срещна двете странични греди, а топката пофлиртува с голлинията, но така и не влезе във вратата.
 
Домакините взеха инициативата в средата на първото полувреме и натикаха съперника в неговата половина. Удар на Александър Лаказет в 23-а минута по земя беше спасен добре от Куртоа, който се разтегна.
 
Малко след това удар на Бакайоко беше париран вещо от Чех. В 49-та минута вратарят отново показа защо е един от най-добрите в света. Той направи брилянтно двойно спасяване след последователни удари на Мората по земя и Алонсо с глава.
 
Веднага след това Лаказет се озова очи в очи с Куртоа, но и на другата врата стражът беше вездесъщ.
 
Той обаче нямаше какво да направи в 63-а минута. Уилшър го попари със страхотен шут в близкия ъгъл и не му остави шанс - 1:0. Веднага след това обаче белгийският страж направи ново брилянтно спасяване след удар на Лаказет.
 
В 66-а минута съдията Антъни Тейлър отсъди нарушение за дузпа на Ектор Бейерин срещу Еден Азар и сякаш решението бе правилно. Потърпевшият се нае с изпълнението и не сгреши за 1:1.
 
След това Мората направи втория си непростим пропуск в мача, като не успя да преодолее Чех и прати топката над вратата.
 
След още лудо темпо и емоции се стигна до 84-та минута, когато Маркос Алонсо отново се оказа жокер за тима на Конте. Той реаизира след остър пас на колегата си от другия фланг Давиде Запакоста.
 
"Арсенал" обаче не се стъписа и осъществи домакински натиск в последните минути, който заслужено даде резултат. Ектор Бейерин вкара красив гол за 2:2 от границата на наказателното поле и взриви трибуните.
 
В ответната атака обаче те замръзнаха. Мората направи третия си епохален пропуск като пак не преодоля Чех. Топката се озова в Запакоста, който разтресе горната греда със страховит шут отдалеч.
 
Секунди след това съдията свири край на мача и даде възможност да милионите зрители да си поемат глътка въздух.
 
Равносметката е, че с тази точка "Челси" събира 46 и остава трети в таблицата. "Арсенал" е шести с 39 пункта.