Клубът е заявил позицията си пред ръководството на Футболния съюз и е готов дори да издигне формално номинацията на бившия капитан на националния отбор. Друг столичен клуб - "Славия", също е зад Михайлов, стана ясно от срещи и разговори във футбола ни през седмицата.

Още няколко клуба са обявили подкрепа за настоящия президент, който е един от тримата кандидати за поста на конгреса на 16 февруари.

Михайлов вече изкара 3 мандата начело на БФС, като през това време успя да стигне далеч и в йерархията на УЕФА, където е член на Изпълкома. Претенденти за мястото му ще са Любослав Пенев и Ивайло Дражев, а може би и още някоя личност, която да излезе на преден план в следващите дни.

На 15 януари се открива процедурата за внасяне на документите за участие в конгреса, като ще продължи до 1 февруари.

Позицията на "Левски" е доста сериозна промяна от стигналите почти до враждебност отношения на клуба с ръководството на БФС в последните години, като с декларации след 2013-а "сините" искаха два пъти оставки на шефове на комисии, а веднъж дори и извънреден конгрес.

Сега обаче явно новият бос на "Левски" Спас Русев има различно виждане за ситуацията.

Поглед още назад в миналото ще ни припомни, че Михайлов е легенда на "сините" като играч, а друг от отборите, за които е пазил у нас, е точно "Славия".