Както стана ясно, Григор Димитров ще започне срещу двама квалификанти в откриващите кръгове, а в третия може да срещне Андрей Рубльов.
 
Руснакът ще започне с интересен сблъсък с испанеца Давид Ферер, който е непоставен поради слабите си резултати напоследък.
 
В осминафиналите Григор може да срещне Ник Кирьос, който също има не лек двубой в началото - техничният бразилец Рожерио Дутра Силва.
 
Рафаел Надал ще започне участието си в Австралия с двубой с 37-годишният доменикански ветеран Виктор Естрела Бургос. 
 
Първи евентуален поставен съперник на Матадора в третия кръг ще е босненецът Дамир Джумхур или аржентинецът Диего Шварцман.
 
Роджър Федерер е в половината на Александър Зверев и четвъртината на Давид Гофен.
 
В първия кръг швейцарецът ще срещне опитния словенец Аляж Бедене, който допреди няколко седмици играеше за Великобритания.
 
В третия кръг Маестрото може да се изправи срещу французина Ришар Гаске, който е 29-и поставен в схемата.
 
Милош Раонич също може да стигне до евентуален сблъсък със световния №2. Като цяло обаче четвъртината на Роджър привидно изглежда най-лесна от всички играчи в топ 4.
 
Саша Зверев, който е четвърти в схемата, започва срещу италианеца Томас Фабиано и не би трябвало да има проблеми.
 
Интересно е, че може да срещне брат си Миша в третия кръг. 
 
Схемата на Новак Джокович не е никак лека. Сърбинът започва срещу коравия американец Доналд Йънг, а след това го очаква Гаел Монфис, който стартира срещу квалификант.
 
Зверев и Джокера може да се срещнат евентуално на осминафиналите.
 
Доминик Тийм, който е в същата четвъртина започва срещу Гуидо Пея от Аржентина, а завърналия се Стан Вавринка ще има за съперник Рикардас Беранкис от Литва.
 
Като цяло тази четвърт се очертава като най-непредвидимата.