Българската звезда се контузи и излезе в 39-ата минута, което бе нов удар за него в сезона, който дотук не върви никак позитивно. Бербатов вече пропусна близо месец с друга травма, а сега изглежда има разтежение на сухожилие в бедрото.

Тимът му спечели като гост и феновете на "Керала" в социалните мрежи изразиха задоволство от това, но не спестиха критики към Димитър, който бе посрещнат в началото на ноември в Индия като крал на отбора и първенството.

С репутация на голмайстор на Висшата лига с екипа на "Манчестър Юнайтед", от него явно се очакваше много, но...

"Бербатов трябва да бъде изваден от състава или да реши дали иска да играе за "Керала", пише Jinukannan Ps във фейсбук страницата на клуба, под публикацията за мача. Мнението му е събрало много харесвания, но има и опозиция.

"Стига, не се е контузил нарочно. Преди да излезе, той направи най-добрите си минути в нашия отбор", отвръща Ash Kay.

Запалянкото Haris Wandoor е още по-краен: "Бербатов и Браун нямат никакво желание да играят за нашия тим". Giridhar S Shenoy също е критичен: "Защо ни е този стар човек? Няма фитнес да издържи цял мач, не е отдаден на отбора...?".

Jayson Paul е създал и хаштаг във фейсбук страницата на "Бластърс", който не изглежда никак позитивен: #berbatov out plz#. Много фенове защитават изявите на българина, като сочат аргумента, че отборът още може да се класира за плейофите и там неговата класа и опит да са решаващи.

Други хвалят влиянието му над младите играчи в отбора. "Керала" е само на 3 точки от четворката, която ще оформи финалния етап от първенството, а са минали половината мачове - 9 кръга.

Не е ясно колко сериозна е травмата на Бербатов, но е възможно той да не играе до февруари и да се върне навреме за решителните двубои.