Звездата на отбора още не е в България, а в четвъртък привечер наше време негова снимка със съпругата му се появи в социалните мрежи - и локацията си беше в родната им Бразилия. 

Официалната версия на ЦСКА е "лични проблеми", но е ясно, че има и нещо повече. Феновете вече се разшумяха из форуми и групи във фейсбук за това, че никой не получава толкова дълга почивка, особено при кратката тази година пауза в първенството. То се подновява след малко повече от месец.

След откритата тренировка в сряда главният мениджър Стойчо Стоилов е успокоил част от запалянковците в разговор, че "всичко ще се нареди". Но не е отрекъл, че причината за забавянето на Каранга е негово желание да бъде приета умопомрачителна финансово оферта за играча.

Това е и основната неофициална версия. Предложението не идва от "Бешикташ", откъдето също имат интерес, а вероятно от Русия или Азия, където нападателят игра преди да пристигне в ЦСКА (беше в Корея).

Ръководството на клуба не желае да се разделя с играча, който допринесе с 18 гола за силното представяне през есента, но би склонило на компромис, ако алтернативата е Каранга да бойкотира или да се прибере с нежелание у нас.

Условието е трансферната сума да удовлетворява ЦСКА. А за момента това не е така. 

За този пост вече бе привлечен колумбиецът Жан Карлос Бланко, но трансфер на звездата на отбора ще наложи търсене на още един силен играч за центъра на атаката.

ЦСКА категорично няма да пусне Каранга без да получи желаната цена, като държи козовете - играчът има договор до юни 2019 г. и ако реши да не се прибира като протест, че не го продават, ФИФА няма да допусне да играе никъде в следващите 18 месеца. 

Вероятно до такъв сценарий няма да се стигне, защото неофициалните сигнали и от двете страни са, че ще се разберат и Каранга ще се прибере в България да се включи в подготовката. До момента не става дума за голяма драма, но бразилецът със сигурност ще бъде глобен за закъснението.