След 1:1 в първия мач нищо не бе решено, особено при спомена за шампионатния двубой на "Камп ноу" преди месец, когато отборът от Виго не се даде на лидера в класирането - 2:2. Такъв резултат в четвъртък вечер изхвърляше "Барса" от турнира.

Меси обаче нямаше намерение да допуска ситуации на риск или напрежение, като до 27-ата минута бе предрешил сблъсъка с две попадения и асистенция за трето.

Лео вкара два гола с лекота, получавайки идентични подавания от левия фланг от Жорди Алба и завършвайки атаката по начин, по който го правят хлапета в квартала - без сила в ударите, с точност и без шанс за вратаря.

За 3:0 Меси даде изумителна асистенция на Алба, като му хвърли 40-метров пас зад гърба на защитата и го остави сам пред стража на гостите. Нататък бе лесно, Луис Суарес и Иван Ракитич добавиха по едно попадение за крайното 5:0.

Носителят на трофея е на четвъртфинал за Купата на краля, където са още: "Реал", "Атлетико", "Валенсия", "Севиля", "Алавес", "Еспаньол" и "Леганес" - осем клуба от Примера.