Конгресът е на 16 февруари в столичния хотел "Маринела", като дотук трите кандидатури са на настоящия президент Борислав Михайлов, Любослав Пенев и Дражев. Официално те ще бъдат входирани във футболния съюз в понеделник, 15 януари.

Но специална комисия е гледала вече документите на кандидатите и Дражев няма да бъде одобрен. Причината - съдебното му досие, в което ясно е вписано: Осъждан. И то с ефективна присъда и престой в затвора, след като причини катастрофа, в която загинаха двама души.

Това вроятно ще е достатъчно основание БФС да спре кандидата за изборите. Все пак решението ще се вземе на 1 февруари, когато изтича срокът за подаване на документи от потенциални претенденти за президент на футболния съюз.

Ако се случи, това ще е дежа вю за Дражев, който бе спрян и през 2009-а, когато искаше да влезе в битка с Михайлов. Припомняме, че тогава той не бе допуснат в зала номер 3 на НДК от охраната, а мотивите бяха, че не е акредитиран нито като делегат, нито като журналист, нито като гост. Тоест - няма право да се яви в залата.

Дражев тогава атакува решението и стигна до съдебни действия срещу БФС. Много е вероятно сега отново да остане извън залата.