Случката изуми света в неделя вечер, когато "Нант" прие "Пари Сен Жермен" в двубой от френската Лига 1. При 0:1 за фаворита в добавеното време, парижани организираха контраатака.

Но докато топката бе в наказателното поле на домакините и ставаше опасно за втори гол, нещо се случи и публиката изрева. В центъра на игрището, тичащи да догонят контраатаката, Диего Карлос от домакините и реферът Тони Шапрон си пресякоха пътя и арбитърът падна на земята. Естествено, футболистът нямаше никакво намерение да събаря съдията, просто гледаше топката и тичаше бясно към вратата.

Реферът, скандално, посегна да ритне играча, а после стана и му показа втори жълт картон, отстранявайки го от игра! Президентът на "Нант" Валдемар Кита изригна в ложите, а след мача обяви: "Шапрон трябва да бъде наказан за 6 месеца! Това е нечувано и скандално!".

Дори играчите на ПСЖ опитаха да обяснят на рефера, че няма причина Карлос да бъде изгонен. Напразно - съдията бе гневен за препъването, въпреки че съвсем очевидно то бе без умисъл.

"Ужасното е не, че загубихме. Сега Карлос ще бъде наказан за поне един мач след това решение. Иначе мачът бе добър за нас, ако забравим за този инцидент...", опита да запази добрия тон Клаудио Раниери, треньор на домакините.

ПСЖ спечели без Неймар, който остана извън групата по здравословни причини, но без да се съобщава за сериозна травма. Най-богатият клуб в света води с 11 точки пред втория "Монако" и изглежда недостижим.