В мач срещу "Ню Орлиънс Сейнтс", който мина през гамата на всички възможни емоции, обрати и лудост, "Викингите" спечелиха с тъчдаун в последната секунда - буквално!

След като водеха със 17:0, те допуснаха обрат и губеха с 23:24 само десет секунди преди края. И имаха един последен шанс за атака, но на 61 ярда от линията за точки на съперника...

Куотърбекът Кейс Кийнъм, критикуван цял сезон и атакуван от медиите за това, че не е особено убедителен, хвърли невероятен пас към Стефон Дигс, който хвана топката с невероятен скок над съперник, завъртя се с нея на самата крайна линия и изтича останалите 35 ярда за тъчдаун.

Точно в последната секунда.

Драмата - с нейната необратимост за гостите и хирургическата прецизност на това последно, критично и единствено възможно отиграване на "Викингите", нареди този момент като №1 на сезона в сайта на НФЛ. Поне дотук.

След края играчите на "Минесота" направиха викингския поздрав къв феновете, познато ни от европейската разновидност на футбола и исландците на Евро 2016.

"Вайкингс" имат двоен стимул да пълзят с такава упоритост и да творят чудеса по пътя към Супербоул. Големият финал тази година е в Минесота, на техния стадион, на 4 февруари.

Те ще срещнат в неделя като гости "Филаделфия Ийгълс", победи драматично "Атланта Фалкънс" с 15:10.

Другият мач, който ще излъчи втория финалист на Супербоул, е между шампиона "Ню Инглънд Пейтриътс" и "Джаксънвил Джагуарс". И той е в неделя.