Нападателят игра в 297 мача за "Уест Бромич" и вкара 112 гола за клуба през 70-те и 80-те години на миналия век, превръщайки се в първата тъмнокожа звезда на английския футбол.

Риджис игра и пет мача за националния отбор, въпреки че бе постоянна мишена на омраза и расистки скандирания по стадионите в страната. Носи екипа и на "Астън Вила" и "Ковънтри".

Битката му за равни права на тъмнокожите играчи бе безмилостна, като в благотворителен мач за легендата на "Уест Бромич" Лен Кантело събира отбор само от такива. Всяко негово интервю бе пълно със сарказъм към хвърлящите обиди и банани от трибуните расисти.

Триото Риджис, Брендън Батсън и Лори Кънингъм, което прави чудеса с екипа на отбора по това време, е кръстено Тримата тенори - и тримата са тъмнокожи. Смъртта на нападателя дойде изненадващо, тъй като не бе известно да се бори със заболяване.

От сутринта пред статуята на триото, издигната преди няколко години пред стадиона на "Уест Бромич", се стичат фенове. Кънингъм също не е между живите, почина в катастрофа преди 29 години, като в колата бе и Риджис. Така от тримата тенори остана само Батсън.