Бразилският нападател не се прибра навреме за първата тренировка на отбора на 8 януари, като през седмицата около него се завихри буря от спекулации, полуновини и информации.

Интересът към голмайстора на Първа професионална лига е сериозен, но в ЦСКА до момента няма оферта за него. Каранга е получил информация за предложение, което му гарантира умопомрачителни лични условия от азиатски клуб, но такава оферта реално липсва черно на бяло.

Нападателят ще се прибере до часове в София и ще се включи в тренировките на ЦСКА, като въпросът с негова продажба през зимната пауза остава леко открехнат. Клубът не желае да се разделя с головото си оръжие, освен за трансферна сума, която би надхвърлила 4 милиона евро.

В неделя късно вечерта Каранга успокои феновете с публикация във фейсбук, в която се обясни в любов на настоящия си отбор:

"Скъпи приятели, фенове на ЦСКА! Прочетох доста сайтове, които написаха откровено нелепи и неверни информации за мен! Искам да уверя всички вас, най-великата публика,че нито за момент не съм помислял да ви напусна!

От първия си ден тук заобичах този клуб с цялото си сърце и до последния ми ден тук ще се боря за това,което обещах, да стана шампион и да играя в Европа с червения екип! Обичам ЦСКА, обичам вас и това никога няма да се промени! Наясно съм,че такава любов няма да намеря почти никъде, затова през пролетта продължаваме заедно борбата към 32-ата !

САМО ЦСКА до края на света! Нямам търпение да ви видя отново с червени шалчета и знамена в ръка!".