Наличието на играчи минали през английската Висша лига, като Габриел Обертан и Жорди Гомес, както и на известен треньор като Делио Роси, създаде голям интерес от страна на местните футболни фенове.
 
Наставникът на "сините" даде интервю пред най-голямото местно издание - "Таймс оф Малта", където говори за работата си в "Левски", както и за бъдещето си в клуба.
 
"Винаги съм бил любопитен човек и не съм се притеснявал от предизвикателствата. Поради тази причина, когато "Левски" ми отправи предложение, въобще не се замислих, а приех да се захвана с този проект. 
 
Футболът е моят живот, а българският клуб ми предостави възможност да работя отново и да се развия като треньор. Моята философия е много проста - работа, работа и пак работа. За мен е достатъчен стимул фактът, че съм част от проект, в който мога да оставя следа
 
За първи път ми се случва да имам толкова много време за зимна подготовка. В Италия не беше така. Там има голяма пауза само преди старта на сезона. В момента в София е -10 градуса и не е идеално място за тренировки. 
 
С моя екип проучихме много възможности и в крайна сметка преценихме, че Малта е мястото, на което ще можем да се подготвим пълноценно. Тук климатът е добър, а и имаме на разположение модерна инфраструктура. Надявам се да се подготвим добре и да се поздравим с трофей в края на сезона
 
Когато се стартира нов проект, всичко се започва от нулата, така че не може да се очаква резултатите да дойдат веднага и целите да се постигнат наведнъж. 
 
Трябва да бъдем реалисти. Трябва също играчите, които взимаме, да съответстват на нашия манталитет, защото това ще ни помогне в развитието. Убеден съм, че клубът сериозно мисли за подобряване на състава, за да можем да сме конкурентоспособни в следващите години", сподели Делио Роси.