Така 21-годишният азиатец, който през миналата година взе титлата в Милано в сериите Next Gen, постигна победа №1 в кариерата си дотук. Чун елиминира световния №4, който стана и най-високопоставеният отпаднал от турнира дотук тенисист. Тримата пред него в схемата и ранглистата - Рафаел Надал, Роджър Федерер и Григор Димитров, още са в Мелбърн.

Фамилия Звереви ще има много какво да си връща на смелото момче от Корея. Чун удари и другия брат - Михаил (в първия кръг), по пътя си към осминафинала. Мачът срещу Саша вървеше равностойно, но при 2:1 сета за германеца, Зверев изведнъж започна да нервничи заради осветлението на корта.

"Не виждам нищо, не мога да направя свестен ретур", на няколко пъти викаше към съдията Александър. В това време Чун играеше все по-добре и го разби в четвъртия сет, за да го разгроми в петия - 6:0!

Победата му има и косвено значение за Григор Димитров, който няма да допусне Зверев да го изпревари в ранглистата, ако успее да победи в неделя Ник Кирьос. Чун ще гледаме и в София след две седмици - той е в списъка за турнира в столицата, където Гришо ще защитава титлата си.

Доминик Тийм - поставен под №5, продължава към осминафинал с 6:4, 6:2, 7:5 над французина Адриан Манарино.

Фабио Фонини и Жулиен Бенето направиха петсетов трилър, спечелен от италианеца с 3:6, 6:2, 6:1, 4:6, 6:3.

Изненадата от САЩ Тенис Сандгрен също е на осминафинал, след като победи Максимилиан Мартерер (Германия) с 5:7, 6:3, 7:5, 7:6.