Швейцарецът ще играе на турнира от категорията ATP 250 в София и в първия си мач ще се изправи срещу Мартин Клижан от Словакия.
 
Вавринка благодари за шанса да играе на турнира и заяви, че тук ще се опита да даде начало на завръщането в най-добрата си форма.
 
"За първи път съм тук и съм много щастлив. Благодаря за шанса да играя през тази седмица. Последните ми шест, седем месеца бяха много трудни заради операцията в коляното", заяви швейцарецът.
 
"Сега се чувствам много добре. Тренирам и съм във фитнеса откакто приключих в Австралия. Ще ми отнеме време да съм на 100 процента. Сега имам нужда да съм тук и да играя мачове. Чувствам се добре и нямам търпение да играя отново", коментира състоянието си той. 
 
"Преди играех много повече мачове, а сега нещата се случват бавно заради операцията. Правя нещата ден за ден и така ще се опитам да се върна към победите.
 
Говорих с Григор и той ми каза, че атмосферата тук е страхотна. Това ми дава оптимизъм и се радвам да съм тук. Клижан е много опасен играч и очаквам интересен и много труден мач. 
 
Григор винаги е бил страхотен атлет и интересен за гледане играч. С Валверду правят страхотни неща. Бях много щастлив за него, когато спечели в Синсинати и в Лондон. Пожелавам му още много успехи.
 
Той е много труден съперник. Победи ме в четири поредни случая, но остава мой много добър приятел", заяви Стан на въпрос за световния №4.
 
"Мечтата ми винаги е била да спечеля титла от Шлема и успях. Сега целта е да си задавам цели и да се върна на най-доброто си ниво", заяви Вавринка.
 
Стан коментира и множеството контузии на топ тенисистите. Той заяви, че проблемът не е в програмата, а те просто трябва да разпределят календара с
и по-подходящ начин.
 
След това направи отркит разговор с млади български таланти, които му задаваха въпроси