1
Рани Кедира, който е брат на Световния шампион с Германия - Сами, отказа да играе за Тунис.
 
Рани Кедира, също като брат си е роден в Щутгарт в семейството на тунизиец и германка.
 
Макар да няма футболната класа на брат си, който има 72 двубоя за Германия и 161 мача за "Реал" (Мадрид), Рани отхвърли може би единствения си шанс да играе на Световно първенство.
 
24-годишният халф играе за немския "Аугсбург" и макар да има двубои за юношеските тимове на Германия, шансовете да стигне до Бундестима изглеждат малки.
 
Той все пак грабна интереса на тунизийския национален селекционер - Набил Маалул, който предложи на Кедира да се присъедини към лагера на тима за контролата срещу Иран на 23 март, но Кедира му отказа.
 
Основната причина за това е, че футболистът не владее арабски език и според него няма да се чувства комфортно в отбора, а и не смята, че има право да защитава цветовете на страна, чиято език не владее.
 
Той сподели пред "Кикер":
 
"Горд съм от факта, че от тунизийската футболна федерация ме потърсиха, но аз им отказах. Роден съм в Германия и говоря само немски. Има играчи, които биха дали живота си да играят за Тунис, не искам да отнемам шанса им".
 
 Сподели

ЛАЙФ Как да изглеждаме перфектно по бански на снимки
Искаш да се снимаш по бански или бельо, но се чувстваш дискомфортно? Ето няколко съвета, които гарантират, че ще изглеждаш перфектно на снимките.
И Хайди Клум (44) се появи гола в Инстаграм Модели за силни и романтични жени от ”Фенди”