Кипърецът започна много лошо двубоя и бе пробит в третия гейм, който бе дълъг.  Багдатис обаче намери играта си, взе си гейма на нула и направи пробив за 3:3. Той видимо бе фаворитът на българската публика. Двамата не успяха да се пробият в следващите шест гейма и се стигна до тайбрек.

В него нямаха проблеми със сервиса до 3:3, но тогава Багдатис направи минипробив след едно дълго разиграване. След това го затвърди и затвори тайбрека със 7:4 точки.

Кипърецът направи пробив и в началото на втория сет и заигра много добре от основната линия. Все по-рядко правеше непредизвикани грешки, но това важеше и за Карузо. В деветия гейм Багдатис избухна с няколко страхотни уинъра и направи пробив на нула, с който затвори мача.

Маркос се класира за втория кръг, където ще се изправи срещу Адриан Манарино. Той се израдва емоционално след последната точка и това се хареса на публиката.

"Благодаря на хората тук, които създадоха страхотна атмосфера. Беше труден първи кръг. Започнах зле, но съм щастлив, че победих", заяви щастливият победител.